Blog
Hot cross bun
Ha idén a szokásos fonott kalács mellett, valami újat is kipróbálnátok, ajánljuk figyelmetekbe az angolok édes kis húsvéti zsemléit, a hot cross bun-t.
Karamellben sült babka
Házi karamellszószban sült kovászos kalácstészta mogyoróval. Ezt nem is magyarázzuk tovább, csak buzdítunk arra, hogy nyugodtan sokszorozd a mennyiségeket!
Csokis-meggyes csiga
Isteni finom, citromhéjtól finoman illatozó kovászos tészta öleli körbe a krémmé sült csokiszószt, a meggyszemekre meg ráharapni tényleg maga a Mennyország. Tudjuk, hogy ez lesz a következő kovászos finomság, amit elkészítesz!
Cruffin
Lehelet vékony vajas tészta rétegek, édes roppanós külső, közepén selymes krém és fanyar gyümölcs szósz. Íme a cruffin kovászos verzióban!
Túrós-barackos péksüti
Krémes túró és friss, zamatos sárgabarack párosításánál aligha tudunk finomabbat elképzelni. Pláne ha egy foszlós, vajas kovászos tészta öleli körül őket.
Teljes kiőrlésű tönköly formakenyér
Teljes kiőrlésű tönkölylisztből nem egyszerű feladat ízletes, puha kenyeret sütni, de nem is lehetetlen. Ha kedvelitek a teljes kiőrlésű kenyereket, akkor ezt a receptet ajánljuk most a figyelmetekbe.
Cukros, fonott briós
Mi úgy döntöttünk itt az ideje kicsit hangolódni a Húsvétra. Hoztunk is egy isteni kovászos cukros briós receptet nektek.
Szendvicskenyér
Epres-fehércsokis fonott kalács
Eper és fehércsoki, mint kalács töltelék? IGEN! Próbáljátok ki ti is ezt az isteni finom, puha, foszlós tönkölyös kalácsot, amíg még tart az eperszezon.