Leírás
Az Óföldeáki Tésztaüzemben készült, a kíméletes szárításnak és bronz formának köszönhetően ízben gazdag, felülete érdesebb, így jobban megtartja a szószokat és mártásokat.
Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát forrásban lévő sós vízbe (1 liter víz / 100 g tészta), időnként keverjük meg.
Főzési idő: 3-4 perc, a tűzről levéve 3 percig fedő alatt pihentessük.
Száraz, hűvös helyen tartandó. Glutént tartalmaz.
A malomról
A Szabó testvérek 2010-ben kezdtek el gazdálkodni Ferencszálláson,az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. Kezdetben szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással foglalkoztak, majd tovább bővítették a termesztett növények palettáját.2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez, mely nem okozott nehézséget, hisz előtte is vegyszermentesen működött a gazdaság, mely Kukutyin Műhely néven vált ismertté az országban. Köves malmukban a bánkúti búza mellett tönkölyt, tönkét, alakort, rozst és kamutot is őrölnek.A kukutyini liszt a kézműves pékségek kedvelt alapanyaga.