Leírás
A kamut, más néven khorasan, egy Egyiptomból származó ősbúza fajta. Lisztje sárgás színű, sajátos ízvilágú. Kitűnően használható kenyerek, sütemények vagy akár tojás nélküli tészta készítésére. Az alacsony glikémiás indexnek köszönhetően jól beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe. A kamut darát sütemények, túrógombóc, tejbegríz készítéséhez ajánljuk.
A malomról
A Szabó testvérek 2010-ben kezdtek el gazdálkodni Ferencszálláson,az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. Kezdetben szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással foglalkoztak, majd tovább bővítették a termesztett növények palettáját.2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez, mely nem okozott nehézséget, hisz előtte is vegyszermentesen működött a gazdaság, mely Kukutyin Műhely néven vált ismertté az országban. Köves malmukban a bánkúti búza mellett tönkölyt, tönkét, alakort, rozst és kamutot is őrölnek.A kukutyini liszt a kézműves pékségek kedvelt alapanyaga.