Leírás
Az alakor vagy más néven egyszemű búza egy kiemelkedő tulajdonságokkal bíró ősgabona. Rendkívül tápláló, kiváló rost-, fehérje- és tápanyagforrás. Lisztje a magas karotinoid tartalom miatt sárgás színű; mint a legtöbb ősbúzából őrölt liszt íze karakteres. A belőle készített étel könnyen emészthető, az alacsony glikémiás index miatt cukorbetegek is fogyaszthatják. A tészta az alacsonyabb sikértartalom miatt jobban terül, javasolt formában sütni.
A malomról
A Szabó testvérek 2010-ben kezdtek el gazdálkodni Ferencszálláson,az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. Kezdetben szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással foglalkoztak, majd tovább bővítették a termesztett növények palettáját.2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez, mely nem okozott nehézséget, hisz előtte is vegyszermentesen működött a gazdaság, mely Kukutyin Műhely néven vált ismertté az országban. Köves malmukban a bánkúti búza mellett tönkölyt, tönkét, alakort, rozst és kamutot is őrölnek.A kukutyini liszt a kézműves pékségek kedvelt alapanyaga.
Paraméterek
Kiszerelés | 5 kg |