Hozzávalók:
115 g aktív kovász
10 g cukor
270 g víz
115 g magkeverék (szezámmag, lenmag, chia mag, egész mák)
10 g só
65 g olívaolaj
20 g búzadara
515 g liszt
Elkészítés: a magvakat kimérjük egy száraz, tapadásmentes serpenyőbe és folyamatos kevergetés, rázogatás mellett pár perc alatt lepirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ezután minden hozzávalót egy tálba mérünk és elkezdünk dagasztani. Nem szükséges sokáig, elég tömör a tészta, csak szépen álljon össze.
Letakarjuk (fóliával) és 2 órán át kelesztjük. Ezután 4 egyforma gombócot készítünk a tésztából és letakarva további 30 percet kelesztjük.
A gombócokat egyesével 1 cm vastag téglalap alakra nyújtjuk, enyhén lisztezett felületen. Ezután egy éles kés vagy egy pizza vágó segítségével 10-12 csíkra vágjuk a tésztát. Egyesével megsodorjuk a csíkokat és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Letakarva 1,5-2 órát kelesztjük őket. Sütés előtt lespricceljük vízzel és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval. 220 fokon alsó felső sütésen 13-15 perc alatt készül el.
További receptötletekért szívből ajánljuk Szabina oldalát, illetve instagramját.