Magvas, kovászos grissini

Hozzávalók:

115 g aktív kovász

10 g cukor

270 g víz

115 g magkeverék (szezámmag, lenmag, chia mag, egész mák)

10 g só

65 g olívaolaj

20 g búzadara

515 g liszt

Elkészítés: a magvakat kimérjük egy száraz, tapadásmentes serpenyőbe és folyamatos kevergetés, rázogatás mellett pár perc alatt lepirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Ezután minden hozzávalót egy tálba mérünk és elkezdünk dagasztani. Nem szükséges sokáig, elég tömör a tészta, csak szépen álljon össze.

Letakarjuk (fóliával) és 2 órán át kelesztjük. Ezután 4 egyforma gombócot készítünk a tésztából és letakarva további 30 percet kelesztjük.

A gombócokat egyesével 1 cm vastag téglalap alakra nyújtjuk, enyhén lisztezett felületen. Ezután egy éles kés vagy egy pizza vágó segítségével 10-12 csíkra vágjuk a tésztát. Egyesével megsodorjuk a csíkokat és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Letakarva 1,5-2 órát kelesztjük őket. Sütés előtt lespricceljük vízzel és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval. 220 fokon alsó felső sütésen 13-15 perc alatt készül el.

További receptötletekért szívből ajánljuk Szabina oldalát, illetve instagramját.

Tartalomhoz tartozó címkék: Jánosi Szabina Recept