A KovászShop webáruház süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat.
Menü

Maradék kovászos nokedli

Maradék kovászos nokedli

A recept 100 g maradék kovászra készült, de természetesen ha nagyobb mennyiség gyűlt össze, szorozzuk fel a hozzávalókat.

100 g maradék kovász

200 g BL-55 liszt

1 egész tojás

víz (sűrű nokedlitészta állagot kapjunk)

 

Elkészítése teljesen ugyanaz, mint a hagyományos nokedlié. Az összetevőket összekeverjük, kicsit pihentetjük, majd nodekli szaggatóval beleszaggatjuk a sós lobogó vízbe és 2-3 percig főzzük. Kiszedés után leöblítjük hideg vízzel és tetszés szerint tálaljuk. Ha nagyobb mennyiséget készítettünk, ami velem is sokszor előfordul, semmi gond, nagyon jól bírja a fagyasztást és felengedést.

 

Jó étvágyat az új kedvenchez mindenkinek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Maradék kovász

Keresés