Leírás
TRITORDEUM®: a jövő gabonája - a durumbúza és vadárpa természetes keresztezése.
- 100%-ban olasz, vetéstől az aratásig ellenőrzött ellátási láncban termesztik
- Több rostot és 10-szer több luteint tartalmaz, mint a hagyományos búza: a lutein segít megőrizni a szem egészségét
- Könnyebben emészthető, mint a búza: könnyebben asszimilálható fehérjéket tartalmaz
Elkészítési javaslat
100 g tészta kifőzéséhez 1 liter víz szükséges.
Főzési idő: 3–4 perc, majd a tűzről levéve 3 percig fedő alatt pihentetjük.
Száraz, hűvös helyen tartandó. Glutént tartalmaz.
A gyártóról
Az óföldeáki tésztaüzem 1988 óta készít kézműves tésztákat. A hagyományos receptekből kiindulva ma már közel 100 féle terméket kínálnak, köztük zöldség- és gyümölcspürés különlegességeket. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgoznak, és 35 év tapasztalata alapján kifinomult, kíméletes gyártástechnológiát alkalmaznak. Bronzformákat használnak, hogy a tészta érdes felületet kapjon, amelyen jobban tapad a szósz. A tésztákat alacsony hőmérsékleten, több napig szárítják, így megőrzik azok ízét, illatát és kiváló főzési tulajdonságait. Csak olyan terméket készítenek, amit maguk is szívesen fogyasztanak. Így készültek az olasz Dallagiovanna malom lisztjeiből, hagyományos eljárással kiváló minőségű kézműves tészták.
Gyártási technológia
- Gazdagabb íz és tökéletes textúra
A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítás megőrzi a tészta természetes ízét és rugalmasságát, így az ízélmény is gazdagabb, élvezetesebb lesz. - Tápanyagok megőrzése
A kíméletes szárítás segít megóvni a tápanyagokat — például a fehérjéket és a komplex szénhidrátokat —, amelyek így jobban hasznosulnak a kész ételben. - Gyorsabb főzési idő
A gondosan előállított tészta rövidebb idő alatt fő meg, így a konyhai munka is hatékonyabb, miközben a végeredmény tökéletes, „al dente” állagú lesz. - Természetes módon hosszabb eltarthatóság
A lassú szárítás során a nedvesség egyenletesen távozik a tésztából, ami hosszabb eltarthatóságot biztosít — mindezt adalékanyagok nélkül.
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1545 KJ/365 Kcal |
Zsír | 1,9 g - amelyből telített zsírsav:0,6 g |
Szénhidrát | 79 g - amelyből cukrok:2,3 g |
Fehérje | 11 g |
Só | 0,01 g |