PastaVerzum tritordeum spaghetti 500 g
1.699 Ft (1.338 Ft + ÁFA)
Menny.:db

PastaVerzum tritordeum spaghetti 500 g

Egységár: 3.398,00 Ft/kg

Olasz alapanyag, hazai szakértelem: az olasz Dallagiovanna malom tritordeum lisztjéből készült prémium kézműves tészta az óföldeáki tésztaüzemből.

Jellemzői:

- jobban megtartja a szószokat és mártásokat

- rövid főzési idő

- alacsony glikémiás index

- tojás nélküli, vegán és vegetáriánus értrendbe is beilleszthető

Összetevők: tritordeum liszt, ivóvíz

Minőségét megőrzi: 2027.02.18.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Kívánságlistára teszem
1.699 Ft (1.338 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

TRITORDEUM®: a jövő gabonája - a durumbúza és vadárpa természetes keresztezése.

  • 100%-ban olasz, vetéstől az aratásig ellenőrzött ellátási láncban termesztik
  • Több rostot és 10-szer több luteint tartalmaz, mint a hagyományos búza: a lutein segít megőrizni a szem egészségét
  • Könnyebben emészthető, mint a búza: könnyebben asszimilálható fehérjéket tartalmaz

Elkészítési javaslat
100 g tészta kifőzéséhez 1 liter víz szükséges.
Főzési idő: 3–4 perc, majd a tűzről levéve 3 percig fedő alatt pihentetjük.

Száraz, hűvös helyen tartandó. Glutént tartalmaz.

A gyártóról

Az óföldeáki tésztaüzem 1988 óta készít kézműves tésztákat. A hagyományos receptekből kiindulva ma már közel 100 féle terméket kínálnak, köztük zöldség- és gyümölcspürés különlegességeket. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgoznak, és 35 év tapasztalata alapján kifinomult, kíméletes gyártástechnológiát alkalmaznak. Bronzformákat használnak, hogy a tészta érdes felületet kapjon, amelyen jobban tapad a szósz. A tésztákat alacsony hőmérsékleten, több napig szárítják, így megőrzik azok ízét, illatát és kiváló főzési tulajdonságait. Csak olyan terméket készítenek, amit maguk is szívesen fogyasztanak. Így készültek az olasz Dallagiovanna malom lisztjeiből, hagyományos eljárással kiváló minőségű kézműves tészták.

Gyártási technológia

  • Gazdagabb íz és tökéletes textúra
    A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítás megőrzi a tészta természetes ízét és rugalmasságát, így az ízélmény is gazdagabb, élvezetesebb lesz.
  • Tápanyagok megőrzése
    A kíméletes szárítás segít megóvni a tápanyagokat — például a fehérjéket és a komplex szénhidrátokat —, amelyek így jobban hasznosulnak a kész ételben.
  • Gyorsabb főzési idő
    A gondosan előállított tészta rövidebb idő alatt fő meg, így a konyhai munka is hatékonyabb, miközben a végeredmény tökéletes, „al dente” állagú lesz.
  • Természetes módon hosszabb eltarthatóság
    A lassú szárítás során a nedvesség egyenletesen távozik a tésztából, ami hosszabb eltarthatóságot biztosít — mindezt adalékanyagok nélkül.

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1545 KJ/365 Kcal
Zsír 1,9 g - amelyből telített zsírsav:0,6 g
Szénhidrát 79 g - amelyből cukrok:2,3 g
Fehérje 11 g
0,01 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!
Termék címkék:
spagetti