Barion Pixel
A KovászShop webáruház süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat.

Medvehagymás kovászos kenyér

180 g aktív kovász

460 ml víz

550 g Pásztói bio kenyérliszt

150 g Pásztói bio teljes kiőrlésű liszt

17 g só

medvehagyma, ízlés szerint (felaprítva és pár egész levél díszítésnek)

A kovászt, a vizet és a liszteket összekeverem és letakarva hagyom kb 1,5 órán át. Hozzáadom a sót és legalább 10 percig dagasztom. Ismét letakarom, majd 40-45 percenként végzek rajta egy hajtogatást - az első hajtogatásnál hozzáadom az apróra vágott friss medvehagymát. Utána kettéosztom a tésztát és előformázom. 20-30 perc elteltével megformázom és a riszliszttel kilisztezett szakajtóba helyezem. Előtte a szakajtóba fektetek 2-3 egész levél medvehagymát. Letakarom szakajtóruhával és akár 24 órára berakom a hűtőbe kelni. Sütés előtt bemetszem és előmelegített vaslábosban fedővel sütöm 23 percig 230 °C-on, majd a fedőt levéve még 10-12 percig 210 °C-on.

Az oldal tetejére