Hozzávalók (4 darabhoz):
-a tésztához
- 300 gramm Pásztói bio finomliszt
- 60-90 gramm friss, habos, aktív kovász
- 50 gramm puha vaj
- 20 gramm tejföl/natúr joghurt
- 80 gramm tej
- 2 tojás sárgája
- 2 teáskanál só
-a tetejére
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- nagy csipet só
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 60-70 gramm reszelt sajt
A tésztához a só és vaj kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk, és letakarva kb 40 percet pihentetjük.
Hozzáadjuk a sót, és 2-3 részletben a vajat is. Fényes, sima tésztává dagasszuk. Addig pulton tartjuk, míg kicsit megnő a tészta, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap 12 részre osztjuk, és felgömbölyítjük a darabokat. Letakarva 30 percet pihentetjük, majd egyesével hosszú rudakat formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre kelesszük.
Sütés előtt megkenjük a fokhagymás vajjal és megszórjuk a sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.