Sajtos-fokhagymás fonottka

Hozzávalók (4 darabhoz):

-a tésztához

  • 300 gramm Pásztói bio finomliszt
  • 60-90 gramm friss, habos, aktív kovász
  • 50 gramm puha vaj
  • 20 gramm tejföl/natúr joghurt
  • 80 gramm tej
  • 2 tojás sárgája
  • 2 teáskanál só

-a tetejére

  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • nagy csipet só
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 60-70 gramm reszelt sajt

A tésztához a só és vaj kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk, és letakarva kb 40 percet pihentetjük.
Hozzáadjuk a sót, és 2-3 részletben a vajat is. Fényes, sima tésztává dagasszuk. Addig pulton tartjuk, míg kicsit megnő a tészta, majd éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap 12 részre osztjuk, és felgömbölyítjük a darabokat. Letakarva 30 percet pihentetjük, majd egyesével hosszú rudakat formázunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre kelesszük.
Sütés előtt megkenjük a fokhagymás vajjal és megszórjuk a sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kenyér Művész Recept