Blog
Olasz lisztek jelölései és jellemzői
Az olasz lisztek jelöléseit és jellemzőit kiveséző cikket ki mástól vehettük volna kölcsön, mint pizza szakértőnktől Preyer Gyuritól.
A liszt helyes tárolása
A liszt helyes tárolásával, annak felhasználhatóságát hónapokkal el tudod nyújtani. Ehhez csak pár szabályt kell betartanod, amelyekről a cikkben olvashatsz.
Unibann szakajtók
Variáld kedvedre és készíts kreatív, változatos és egyedi kenyereket. Az Unibann szabadalmaztatott moduláris szakajtók hamarosan elérhetőek.
Kenyérlelke 2024
Jelentkezz az otthonsütők versenyére és találkozzunk a Kenyérlelke Fesztiválon! Augusztus 20-án új helyszínen, a budajenői Magtárban.
Sajtos-magvas kovászmentő ropogós
Ezek a kis sós rudacskák sokáig elállnának-ha nem fogynának el villámgyorsan! Mi most magokkal szórtuk meg, de minden bizonnyal a kedvenc sajtoddal meghintve is mennyei!
Dupla kakaós csiga
A kakaós csigát szeretjük! Pláne, ha gazdagon van töltve szaftos, selymes kakaós krémmel! Mi most nem értük be ennyivel, és biztosra mentünk: a kakaóból került a tésztába is! A végeredmény egy extra puha, illatos, fenséges csiga lett! Kipróbálod?
Hot cross bun
Ha idén a szokásos fonott kalács mellett, valami újat is kipróbálnátok, ajánljuk figyelmetekbe az angolok édes kis húsvéti zsemléit, a hot cross bun-t.
Sajtos-fokhagymás fonottka
Na ez az a típusú tészta, ami ezer százalék hogy még melegen elfogy! De hát ugyan ki is tudna ellenállni a még kicsit olvadós-ropogós sajtnak, és a sült fokhagyma ízének egy igazán puha és foszlós kovászos tésztán?
Kovászmentős almás palacsinta
Ha több kovászt etettünk mint amennyire végül szükségünk volt, a maradékból készítsük el ezt az illatos, pillekönnyű almás kelt palacsintát!