Leírás
A tönkölybúza az egyik legértékesebb gabona, magas esszenciális aminosav, vitamin, ásványi anyag és fehérje tartalmának köszönhetően, kedvező élettani hatással bír. A világos tönkölyliszt egy 400 mikronos szitán megy keresztül, ahol a korpa külső rétegeit választják le. Kiváló péksütemények, kenyerek, kelt tészták készíthetők belőle. Karakteres íze igazán megkülönbözteti a búzalisztből készült termékektől.
Minőségét megőrzi az őrléstől számítva 4 hónapig.
Száraz, hűvös helyen tartandó. Glutént tartalmaz.
A malomról
A szári Csoroszlya Farmon 2015-ben a biogazdálkodás mellett tették le voksukat. Azóta a természettel összhangban folyik az ökológiai gazdálkodás 300 hektáron. A saját termelés garancia a stabil, kiszámítható minőségre - a termőföldtől a kemencéig. A francia Astrié köves malomra 1,5 évet kellett várni, de az eredmény magáért beszél. A lassú fordulatszámnak köszönhetően a kövek nem hevítik fel a lisztet és a gabonában lévő tápanyagok valóban megmaradnak. Így az enzimekben gazdag, korpa alatti aleuron réteg megőrzésre kerül, illetve a vitaminokkal és telítetlen zsírsavakkal teli csíra is megmarad. Az ökológiai gazdálkodást folytató mezőgazdasági üzemet a Bio Garancia Kft. tanúsítja.