Hozzávalók (kb. 30x20-as tepsihez):
- a tésztához
- 280 gramm finomliszt (Garat malom)
- 20 gramm cukrozatlan kakaópor
- 50 gramm friss, habos kovász
- 1 egész tojás
- 60 ml tej
- 40 gramm joghurt/tejföl
- 50 gramm porcukor
- 40 gramm nagyon puha vaj
- 1 csapott teáskanál só
- a töltelékhez
- 100 gramm puha vaj
- 3-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 1 teáskanál finomliszt
A tészta hozzávalóit a vaj és só kivételével összekeverjük, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, mehet hozzá a só is, és lágy, sima tésztává dolgozzuk. Tartsuk pulton kb. 4-5 órát, majd tegyük kb. 10-12 órára hűtőbe. (Én délután 5-6 körül szoktam bedagasztani, így megy este a hűtőbe).
Másnap a tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A krém hozzávalóit elkeverjük, és a tésztára simítjuk. Feltekerjük, ujjnyi vastag csigákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe téve, letakarva készre kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.