Dupla kakaós csiga

Hozzávalók (kb. 30x20-as tepsihez):

- a tésztához

  • 280 gramm finomliszt (Garat malom)
  • 20 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 50 gramm friss, habos kovász
  • 1 egész tojás
  • 60 ml tej
  • 40 gramm joghurt/tejföl
  • 50 gramm porcukor
  • 40 gramm nagyon puha vaj
  • 1 csapott teáskanál só 

- a töltelékhez

  • 100 gramm puha vaj
  • 3-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipet só 
  • 1 teáskanál finomliszt

A tészta hozzávalóit a vaj és só kivételével összekeverjük, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, mehet hozzá a só is, és lágy, sima tésztává dolgozzuk. Tartsuk pulton kb. 4-5 órát, majd tegyük kb. 10-12 órára hűtőbe. (Én délután 5-6 körül szoktam bedagasztani, így megy este a hűtőbe).

Másnap a tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A krém hozzávalóit elkeverjük, és a tésztára simítjuk. Feltekerjük, ujjnyi vastag csigákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe téve, letakarva készre kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kenyér Művész Péksütemény Recept