Hozzávalók:
200 g Garat KBL-100 királybúzaliszt
175 g Garat BL-55 búzafinomliszt
25 g Csoroszlya Farm teljes kiőrlésű búzaliszt
1 db tojás
140 g aktív édes kovász
75 g vaj
250 g tejföl
50 g tej
50 g cukor
6 g só
Töltelék: kb. 150 g vaj, 5-6 ek kakaópor, 3-4 ek cukor
Elkészítés:
A vajat, a tejet és a tejfölt melegítsük össze, addig amíg a vaj megolvad, forralni nem kell. Ezután hagyjuk kihűlni. A tészta többi hozzávalóját mérjük egy tálba, adjuk hozzá a kihűlt tejfölös keveréket, majd dagasszunk belőle sima felületű tésztát. Takarjuk le és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten 2-2,5 órán keresztül. Közben 2-szer hajtogassuk meg (40-60 percenként). Ezután tegyük hűtőbe 8-10 óra. A pihentetési idő leteltével borítsuk enyhén lisztezett felületre a tésztát és nyújtsuk ki úgy, hogy kb. 5 mm vékony legyen. Ezután kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg gazdagon kakaóporral és kristálycukorral, majd csepegtessünk a töltelék tetejére az olvasztott vajból is. Szorosan tekerjük fel a rövidebbik oldalánál fogva, majd egy cérna segítségével vágjuk 2,5-3 cm-es darabokra a tészta rudat. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük meg olvasztott vajjal.Tegyük rá a csigákat, egymás között helyet hagyva, majd takarjuk le frissentartó fóliával. Hagyjuk pihenni hőmérséklettől függően 3-3,5 órát. A kelesztési idő végére a csigák megduplázták a térfogatukat és felhő puhák. Kenjük le őket olvasztott vajjal, majd 180 fokon alsó-felső sütésen, süssük meg 35-40 perc alatt.
További receptötletekért szívből ajánljuk Szabina oldalát, illetve instagramját.