Hozzávalók:
- a tésztához
300 gramm finomliszt
50 gramm kovász
30 gramm porcukor
30 gramm puha vaj
130 gramm tej
1 egész tojás
1 teáskanál só
- a töltelékhez
120 gramm puha vaj
100 gramm kristálycukor
2 evőkanál őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit a vaj és só kivételével összekeverjük, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, mehet hozzá a só is, és lágy, sima tésztává dolgozzuk. Kb. 30-40%-os térfogatnövekedésnél tegyük hűtőbe kb. 10-12 órára. (Én délután 5-6 körül szoktam bedagasztani, így megy este a hűtőbe).
Másnap kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és megkenjük a vajas-cukros-fahéjas keverékkel. Az egyik oldalt kezdjük el feltekerni, de csak a tészta feléig tekerjük fel! Ha megvagyunk, a másik oldalról is tekerjük fel, egészen addig, míg a középre érünk.
A tésztát daraboljuk kb. 2-3 ujjnyi vastagságúra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kelesszük készre, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.