Debrecenben állt egykor a világhírű István Malom, amelynek lisztjei 1862-ben elnyerték lisztkategóriában az összes díjat a Londoni Világkiállításon. Az akkori üzemben volt főmolnár, majd igazgató Pekár Imre, kinek lisztvizsgálatra vonatkozó szabadalma mind a mai napig tájékoztatja a molnárokat az őrlés rész- és végeredményéről, a liszt tisztaságáról, korpamentességéről. A Hajdú Gabona közel 170 éves tapasztalatot és a malmi szellemi hagyatékot igyekszik átörökíteni két modern üzemében, a Hajdúnánási Csiha Malomban és a Berettyóújfalui Nyíri Malomban. Céljuk a kiváló minőséggel elért eredmény és a kivívott elismerés megőrzése és továbbvitele. Termékeik megkapták a Hajdú-Bihar megyei Kiváló Termék díjat, illetve bekerültek a Hajdú-Bihar megyei Értéktárba is.
A lisztek megfelelnek a Magyar Termék kategóriának, tehát nem csak a cég, hanem a felhasznált kiváló minőségű alapanyag és a csomagolóanyag is 100%-ban hazai.
A kiépített raktárrendszernek köszönhetően a lisztek folyamatos pihentetése biztosított, ami lehetővé teszi azok optimális állapotában történő felhasználását. A malomipari eljárás során kevesebb vizet vonnak ki a gabonából, tapasztalataink szerint 70% körüli hidratáltsággal a tészta stabil, könnyen kezelhető.