A legfontosabb, hogy a liszt szereti a hideg és száraz helyet. Ha van ilyen helyiség a lakásunkban, házunkban, raktározzuk ott, lehetőleg légmentesen záródó edényben és elkerülhetjük az avasodást, penészedést és a lisztmoly kifejlődését, 18°C alatt, ha nincs nedvesség, a liszt csomagolásán jelzett lejárati dátumig nyugodtan tárolhatjuk és használhatjuk a lisztet. Amennyiben nem rendelkezünk hűvös, száraz hellyel, inkább töltsük fel gyakrabban készletünket. A melegben, nedves környezetben ugyanis könnyen kifejlődhet a lisztmoly. Másik megoldás, ha hűtőben tartjuk, vagy 1-2 napig a fagyasztóban tároljuk az őrleményt, így az esetlegesen a lisztben lévő peték is elpusztulnak. Semmiképpen se tartsuk a mosogató, vagy a sütő közelében. Ha mégis felütötte a fejét pár nem kívánt lakó, szitáljuk át a lisztet egy másik edénybe.
A megfelelő tároláshoz tökéletesek a holland Mepal cég légmentesen záródó tárolódobozai.