Hozzávalók (kb. 25-30 darabhoz):
- 200 gramm aktív, habos, friss kovász
- 300 gramm finomliszt (Tüskeszentpéteri)
- 200 ml tej/növényi tej
- 200 ml víz
- 3 egész tojás
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 2 közepes alma hámozva, lereszelve (kinyomkodni nem kell)
A hozzávalókat az alma kivételével csomómentesre keverjük, majd hozzáforgatjuk az almát, és letakarva langyos helyen kb. 3-4 óráig pihentetjük/kelesszük át.
Sütés előtt keverjük át és ha szükséges, kevés folyadékkal lazítsuk (sűrűbb palacsintatészta-állag a cél).
A palacsintasütőt nagyon vékonyan olajozzuk/vajazzuk ki, és a szokásos módon süssük aranybarnára a palacsinták mindkét oldalát. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.