Magvas alakor kenyér

A végeredmény egy szenzációs illatú és különleges aromájú kenyér, amit mi most pirított magvakkal tettünk még ellenállhatatlanabbá!

Hozzávalók:

400 gramm teljes kiőrlésű alakor (Kukutyini)

340 gramm víz

120 gramm kovász (friss, habos, legalább 2x frissített)

2 púpos teáskanál só

100 gramm száraz serpenyőben pirított magkeverék

A lisztet a vízzel és a kovásszal alaposan elkeverjük. Mivel ez egy sűrű, nokedliszerű massza, csinálhatjuk fakanállal is. Takarjuk le és pihentessük 30 percet. Adjuk hozzá a sót és a magokat, majd alaposan keverjük át. Öntsük sütőpapírral bélelt formába, én nagyon szeretem az ÁLLÍTHATÓ SÜTŐFORMÁT hiszen rugalmasan kezelhető a mérete aszerint, hogy mennyi tésztával dolgozunk. A sütőformát kb. 21-22 cm-re húzom ki ehhez a recepthez. A tészta tetejét vizes kézzel egyengessük el, takarjuk le folpackkal, hogy ne száradjon ki, és kelesszük duplájára.

Hevítsük a sütőt 250 fokra, helyezzük be a kenyeret és azonnal vegyük vissza a hőmérsékletet 225 fokra. A kenyeret így süssük készre kb. 40-45 perc alatt.

További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kenyér Művész Recept