A KovászShop webáruház süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat.
Menü

Mit kell tudni a nádszakajtókról?

Mit kell tudni a nádszakajtókról?

Nádszakajtót használva kenyerünknek egyedi, csíkos mintázata lesz, héja ropogós.  Alapanyaga 100% természetes, tisztítása egyszerű. Röviden ezek a legnagyobb előnyei, de nézzük meg részletesen is.

Anyaga 100 % természetes rattan, teljesen vegyszermentes, így biztonsággal használhatjuk élelmiszerrel. A természetes anyag segíti a fermentációt, a tészta megfelelően lélegzik a kelesztés során, a szakajtónak köszönhetően pedig kenyerünk megtartja a formáját.  A kisült kenyér héja ropogósabb lesz, mert a rattan a tészta felületéről beszívja a nedvességet.

A cipó formának egyedi spirálmintázata van, de az ovális forma is szép csíkos mintát hagy. Ez a kisült kenyerünk ropogós héján is gyönyörűen látszik.

Keleszthetjük a kenyeret hűtőben, vagy szobahőmérsékleten is, mindkét esetben a tészta behelyezés előtt szórjuk meg a kosarat rizsliszttel és takarjuk le szakajtóruhával. A tésztát mindig „fejjel lefelé” helyezzük a kelesztő kosárba, így jobban tartja a formát. Sütés előtt így könnyedén ki tudjuk venni a tésztát, nem ragad bele.

Tisztítása egyszerű, használjunk szakajtó tisztító kefét és ezzel tisztítsuk meg a felesleges liszttől. Ne használjunk vizet, mert a rattan szálak között így könnyen penész alakulhat ki.

A szakajtó kizárólag kelesztésre használható, sütésre nem alkalmas.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kenyérsütés eszközei Nádszakajtó

Keresés