Hozzávalók 12 darabhoz:
450 gramm BL 80-as kenyérliszt (Csoroszlya farm)
50 gramm világos rozsliszt (Csoroszlya farm)
390 ml víz
100-150 gramm kovász
3 teáskanál só
A liszteket a vízzel és a kovásszal alaposan elkeverjük, elég annyi, hogy elvegyüljnek az alapanyagok.
Takarjuk le, és kb 30-40 percet pihentessük.
Adjuk hozzá a sót, és dagasszuk sima, selymes tésztává.
Kb 45 percenként hajtogassuk meg, összesen 3-4x. Az a lényeg, hogy kb 50%-os térfogatnövekedést érjen el. Ez kb 3-5 óra alatt fog megtörténni, de a kelesztési idő függ a kovászod állapotától és a környezet hőmérsékletétől!
Ekkor lisztezett munkapultra borítjuk, 12 egyenlő darabra vágjuk, és egyesével szép feszes kis gombócokat formázunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. Takarjuk le alaposan, nehogy kiszáradjon, és kelesszük készre. A kelesztési idő itt is kb 3-5 óra, de szintén függ a kovászodtól és a hőmérséklettől!
200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt süssük készre!
További receptekért kövesd Kenyér Művész oldalát, illetve instagramját.