Barion Pixel
A KovászShop webáruház süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat.
84.999 Ft (66.928 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Termék címkék:
kelesztőgép

Brod & Taylor FP-205 kelesztő és lassú főző

Profi konyhai eszköz az otthonsütők számára. Pontos hőmérséklet és kiszámítható eredmények egy elegáns készülékben, melyet tároláshoz össze is csukhatunk. Az ellenőrzött hőmérséklet és a párásítási lehetőség tökéletes kovász neveléséhez, tészták kelesztésére. Lassú főző módban készíthetünk benne egytálételeket, de kiválóan alkalmas joghurt készítésére vagy akár csokoládé temperálásra is.

Minden kivehető alkatrész mosogatógépben tisztítható.

(1)
Elérhetőség: Raktáron
84.999 Ft (66.928 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!

Csomagajánlat

Leírás

A Brød & Taylor összecsukható kelesztő és lassú főző helytakarékosan tárolható, pár egyszerű lépésben összecsukható és újra felállítható. Tudtad, hogy a fekete fokhagyma 3-4 hét alatt készül el? A készülék akár ez idő alatt is folyamatosan működtethető 21-90°C között.

Kelesztés

A Brød & Taylor kelesztő és lassú főző készülék állandó alacsony hőmérsékletet biztosít, mely sok konyhai folyamat elengedhetetlen része. A kímélő és állandó hő az alumínium fűtőlapból sugárzik. Kenyér kelesztéséhez helyezzük be a víztálcát, így a páratartalmat is növelhetjük. A hőmérsékletet 21-49°C között állíthatjuk a digitális kijelzőn.

Az alapban lévő termosztát biztosítja a rendkívül kis hőingadozást a készülékben, ezért sokkal konzisztensebb, mint például egy hagyományos sütő vagy joghurt készítő. A készülékben lévő ételt sugárzó hő melegíti alulról. Stabil hőmérsékletet biztosít a keleszteni kívánt kenyérnek, péksüteménynek és egyéb kelt tésztáknak. 

Párás üzemmód - kelesztéshez, a víztálca használatával a páratartalom növelhető (60-80%)

Száraz üzemmód - víztálca nélkül, egyszerűen helyezd az edényeket a tartórácsra

A Brød & Taylor készülék a csokoládé temperálást is a lehető legegyszerűbbé teszi - csak egy kis kavargatás szükséges. Az otthon készített joghurt is meghatározott, állandó hőmérsékletet igényel. A hagyományos joghurtkészítő gépekkel ellentétben, a készülékben egyszerre akár több liter joghurtot is készíthetünk.

Lassú főző mód

Az első lassú főző a világon, ami 8 cm-re összecsukható, így könnyedén elfér akár a konyhafiókban is!

A Brød & Taylor kelesztő pontos hőmérséklet szabályozása miatt ideális sous vide főzési eljáráshoz (szuvidálás) vagy bármilyen konyhai folyamathoz, mely állandó stabil hőmérsékletet igényel. Lassú főzés módban 90°C-ig főzhetünk ugyanabban az edényben amiben előtte pirítottunk, egyszerűen helyezzük az edényt közvetlenül a fűtőlapra, víztálca és rács használata nélkül. 

Paraméterek

Műszaki adatok
Hőmérséklet-tartomány 21-49°C között kelesztés módban és 90°C-ig lassú főzési módban
Jellemző páratartalom 60-80%
Készülékház erősített polipropilén
Víztálca alumínium
Tartórács rozsdamentes acél
Fűtőlap tömör szálcsiszolt alumínium
Méretek
Belső (nyitva) 37,5 x 32 x 20 cm magas
Külső (nyitva) 46 x 37 x 25,5 cm magas
Külső (zárva) 46 x 37 x 6,5 cm magas
Súly 3,4 kg, csomagolással együtt 4,3 kg
Teljesítmény 180-220 W (220-240 V, 50 Hz)
Alkatrészek tárolása A tartórács és a víztálca illeszkedik az összecsukható készülékbe.
Modellszám FP-205
Jótállás 1 év

A Brød & Taylorról

A Brød & Taylor professzionális eszközöket készít otthoni felhasználásra. Termékeik között többek között megtalálhatóak a kenyérsütés eszközei, összecsukható aszalógépek, fermentáláshoz, joghurt kultúra készítéshez használható eszközök, lassú főzők. 

Első termékünk, az összecsukható kelesztő, egy házi készítésű ajándék volt a cég alapítójától Michael Taylortól anyósának. Egy megbízható módszerre volt szüksége, hogy a kicsi és gyakran hűvös dél-dakotai konyhájában kenyeret tudjon keleszteni. Hamarosan több otthonsütőtől is hasonló kérés érkezett, így kezdődött Michael Taylor küldetése, hogy egy mindenki számára elérhető kelesztőt fejlesszen. Természetesen összecsukhatónak kellett lennie, hogy helytakarékos legyen. A végtelennek tűnő termékfejlesztési folyamat, prototípusok és tesztek után 2012-ben piacra került az első összecsukható kelesztő.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
2023. 10. 01. -
Már évek óta használom ezt a kelesztőt. Ugyan lassú főzésre is jó, de én csak kelesztésre használom. Télen, amikor a konyha hűvösebb, akkor nagyon nagy segítséget ad, hiszen szabályozható a tészta érése a hőmérséklet állításával. Jár hozzá egy pici kis tálka, ami a hozzá tartozó rács alatt elfér. Azzal a páratartalom is szabályozható ha szükség van rá. Pár másodper alatt összecsukható vagy felállítható. Szóval ez a kelesztő kötelező darab, ha hűvös konyhával rendelkezel, és szabáolyzni akarod a tésztád érését.
Az oldal tetejére