Csomagajánlat
Brod & Taylor kelesztőgép csomag
Leírás
A Brød & Taylor összecsukható kelesztő és lassú főző helytakarékosan tárolható, pár egyszerű lépésben összecsukható és újra felállítható. Tudtad, hogy a fekete fokhagyma 3-4 hét alatt készül el? A készülék akár ez idő alatt is folyamatosan működtethető 21-90°C között.
Kelesztés
A Brød & Taylor kelesztő és lassú főző készülék állandó alacsony hőmérsékletet biztosít, mely sok konyhai folyamat elengedhetetlen része. A kímélő és állandó hő az alumínium fűtőlapból sugárzik. Kenyér kelesztéséhez helyezzük be a víztálcát, így a páratartalmat is növelhetjük. A hőmérsékletet 21-49°C között állíthatjuk a digitális kijelzőn.
Az alapban lévő termosztát biztosítja a rendkívül kis hőingadozást a készülékben, ezért sokkal konzisztensebb, mint például egy hagyományos sütő vagy joghurt készítő. A készülékben lévő ételt sugárzó hő melegíti alulról. Stabil hőmérsékletet biztosít a keleszteni kívánt kenyérnek, péksüteménynek és egyéb kelt tésztáknak.
Párás üzemmód - kelesztéshez, a víztálca használatával a páratartalom növelhető (60-80%)
Száraz üzemmód - víztálca nélkül, egyszerűen helyezd az edényeket a tartórácsra
A Brød & Taylor készülék a csokoládé temperálást is a lehető legegyszerűbbé teszi - csak egy kis kavargatás szükséges. Az otthon készített joghurt is meghatározott, állandó hőmérsékletet igényel. A hagyományos joghurtkészítő gépekkel ellentétben, a készülékben egyszerre akár több liter joghurtot is készíthetünk.
Lassú főző mód
Az első lassú főző a világon, ami 8 cm-re összecsukható, így könnyedén elfér akár a konyhafiókban is!
A Brød & Taylor kelesztő pontos hőmérséklet szabályozása miatt ideális sous vide főzési eljáráshoz (szuvidálás) vagy bármilyen konyhai folyamathoz, mely állandó stabil hőmérsékletet igényel. Lassú főzés módban 90°C-ig főzhetünk ugyanabban az edényben amiben előtte pirítottunk, egyszerűen helyezzük az edényt közvetlenül a fűtőlapra, víztálca és rács használata nélkül.
Paraméterek
Műszaki adatok | |
Hőmérséklet-tartomány | 21-49°C között kelesztés módban és 90°C-ig lassú főzési módban |
Jellemző páratartalom | 60-80% |
Készülékház | erősített polipropilén |
Víztálca | alumínium |
Tartórács | rozsdamentes acél |
Fűtőlap | tömör szálcsiszolt alumínium |
Méretek | |
Belső (nyitva) | 37,5 x 32 x 20 cm magas |
Külső (nyitva) | 46 x 37 x 25,5 cm magas |
Külső (zárva) | 46 x 37 x 6,5 cm magas |
Súly | 3,4 kg, csomagolással együtt 4,3 kg |
Teljesítmény | 180-220 W (220-240 V, 50 Hz) |
Alkatrészek tárolása | A tartórács és a víztálca illeszkedik az összecsukható készülékbe. |
Modellszám | FP-205 |
Jótállás | 1 év |
A Brød & Taylorról
A Brød & Taylor professzionális eszközöket készít otthoni felhasználásra. Termékeik között többek között megtalálhatóak a kenyérsütés eszközei, összecsukható aszalógépek, fermentáláshoz, joghurt kultúra készítéshez használható eszközök, lassú főzők.
Első termékünk, az összecsukható kelesztő, egy házi készítésű ajándék volt a cég alapítójától Michael Taylortól anyósának. Egy megbízható módszerre volt szüksége, hogy a kicsi és gyakran hűvös dél-dakotai konyhájában kenyeret tudjon keleszteni. Hamarosan több otthonsütőtől is hasonló kérés érkezett, így kezdődött Michael Taylor küldetése, hogy egy mindenki számára elérhető kelesztőt fejlesszen. Természetesen összecsukhatónak kellett lennie, hogy helytakarékos legyen. A végtelennek tűnő termékfejlesztési folyamat, prototípusok és tesztek után 2012-ben piacra került az első összecsukható kelesztő.