Hagyományos palacsinta kovászmaradékkal

Az a szuper, hogy ezeket a maradékokat sem kell kidobni, 4-5 napig minden további nélkül gyűjtögethetjük őket egy üvegben a hűtőben, majd számtalan dologra felhasználhatjuk. Minden elfogultság nélkül mondjuk, hogy a lehető legjobb helye egy kis palacsintában van. Isteni puha és levegős lesz a kovásztól. Ha pedig még egy kis házi csokoládés mogyorókrémmel is megkoronázzátok, még jobban fog örülni a család.

Palacsinta hozzávalók:

150 g búza finomliszt

100 g maradék kovász

2 db tojás

10 g cukor

300 ml tej

150 ml szénsavas ásványvíz

10 g olvasztott vaj/olaj

Sütéshez: vaj/olaj

A tej és a víz kivételével egy tálba mérjük a hozzávalókat. Ezután fokozatosan adagoljuk a tejet és csomómentesre keverjük a masszát. Végül felöntjük a vízzel, elkeverjük és letakarva 60 percet pihentetjük. Tapadásmentes vajjal vagy olajjal vékonyan kikent serpenyőben megsütjük mindkét oldalát.

Házi csokoládés mogyorókrém:

70 g pörkölt törökmogyoró

125 g tejcsoki

7 g mogyoró olaj/dióolaj/napraforgó olaj

8 g kakaópor

Ha édesebben szereted 12 g porcukor

A mogyorót egy késes aprítóban elkezdjük darálni. Néhány perc után hozzáadjuk az olajat és folytatjuk, amíg selymes, krémes állagot nem kapunk. Ezután felolvasztjuk a csokit. Hozzáadjuk a mogyorókrémhez a kakaóport, a porcukrot és az olvasztott csokoládét. Az aprítógép segítségével egyneművé keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kenhető állagra dermedni.

További receptötletekért szívből ajánljuk Szabina oldalát, illetve instagramját.
Tartalomhoz tartozó címkék: Jánosi Szabina Maradék kovász Recept