A KovászShop webáruház süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el Adatkezelési tájékoztatónkat.
Menü

Kovászos pita

Kovászos pita

Ezt a pitát készíthetjük maradék, vagy aktív kovászból is és süthetjük serpenyőben, sütőben rácson, de a nyári grillezéshez ki is vonulhatunk a szabadba és a faszenes grillünkön is elkészíthetjük.

Hozzávalók 10 db pitához:

200 g maradék kovász, vagy 100 g aktív kovász

250 g víz

100 g rétesliszt

200 g finomliszt

200 g kenyérliszt

30 g natúr joghurt

15 g oliva olaj

15 g só

Az összetevőket jól összedagasztom, majd 30 percenként 2-3-szor meghajtogatom. Utána hagyom pihenni 15-20 percet. 10 részre osztom a tésztát és kis gömböket formázok belőle, ezután ismét pihentetem letakarva (30-40 perc). A gömböket kinyújtom, kb 3-5 mm vékonyra és zsiradék nélkül sütöm serpenyőben, vagy grillrácson 5-6 percig, közben megfordítom. Sütés közben a pita szépen felfúvódik, majd pihentetés után a levegő lassan eltávozik a pita közepéből. Szépen nyitható, zsebes pita lesz a végeredmény, mely kedvünk szerint tölthető :)

Keresés